5 Magische inzichten die je MOET weten om jouw energie hoog te houden als werkende moeder!

Wanneer jij de onderstaande inzichten toepast, ben jij in staat om jouw leven moeitelozer te leven en meer energie over te houden! Ga douchen wanneer jij uit jouw werk komt!

1. Douchen is een must.

Het spoelt letterlijk alle negatieve energie van jouw lijf en hierdoor kan je de dag loslaten. Je energie zal direct verfrist zijn, waardoor de schakeling tussen jouw werk en thuis makkelijker zal gaan. Hierdoor sluit je de werkdag af, en zal de avond met jouw gezin gezelliger en meer ontspannen zijn. De overprikkelingen die je hebt opgelopen gedurende de dag, kan je afvloeien in t doucheputje. Het is een kwestie van wennen om jezelf dit aan te leren. Hulp van jouw omgeving is hierbij fijn.

Bespreek met jouw partner en kinderen dat er een nieuw ritueel gaat plaatsvinden wanneer jij uit jouw werk komt. Zorg dus op voorhand al dat dit makkelijk gefaciliteerd kan worden. Maak het jezelf makkelijk.

 

Die lieve kinderern kosten naast je werk en het huishouden veel energie

2. Besef dat jij 2 banen hebt.

Het huishouden met kinderen en baan. Dit vergt 2 keer zoveel energie. Ook wanneer jouw baan een oplader is. De energiewisseling zorgt voor energieverlies. Voel jij je schuldig over het innemen van jouw ruimte en eigen tijd? Besef dan dat je onderdeel bent van jouw eigen probleem. Jouw gezin heeft er niks aan wanneer jij op je tandvlees loopt. De mindset dat het fout is om geen eigen ruimte in te nemen, zijn een tekort voor jouw zenuwstelsel. Het probleem zal alleen maar groter worden hierdoor. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen pot energie. Wat kan je doen: Spreek met je man af dat jij twee avonden per week iets voor jezelf gaat doen. Zorg samen dat er oppas is als hij ook een afspraak heeft staan. Maak afspraken met jouw opladers (vriendinnen waar je blij van wordt) en boek jouw eigen tijd in de gezinsagenda. Zeker wanneer je voelt dat je nu de energie niet hebt. Juist dan mag je je opladers op voorhand gaan regelen

3. Omdat jij als (hooggevoelig) persoon meer prikkels per seconde oppakt, zal jij extra gevoelig zijn voor licht, geluid, kleur, sfeer etc.

Waar er bij een niet hooggevoelig persoon maar 2 prikkels per seconde binnenkomen, komen er bij een hooggevoelig persoon 35 prikkels binnen. Wanneer je dit beseft, is het heel belangrijk extra te letten om hoe het licht voor jou is. Of je stoel wel goed staat, en zit. Maar ook of je je verbindt met het collectieve klagen wat veel mensen onderling doen. Het trekt jouw energie naar beneden. Zorg dat jouw energie hoog blijft. Wat doe je dan? Je neemt tijdens de collectieve pauze even alleen tijd. Zet een plant op jouw bureau. Een plant reguleert de energie en zuivert de lucht. Voel wat de verlichting met je doet. Vraag of het licht gedimd mag worden. Geef dus ACTIE aan wat jou al zo lang irriteert.

Let ook eens op wat je eet wanner je achter de laptop zit

4. We zijn allemaal geneigd om tussendoor lekker wat te snoepen.

Neem jij pakjes koek zoals liga, sultana, snelle Jelle etc mee nemen naar het werk? Dit voor de snelle boost? Forget it!! Deze zogenaamde opladers, trekken jouw energie razendsnel naar beneden. Wat een energieverlies. Een overprikkeling of slaapdip ligt dan snel op de loer. Het verlaagt jouw pot energie en hierdoor zal jij meer overprikkelt thuis komen. Je weet; kinderen zijn ten alle tijden een spiegel. Wanneer jij lekkerder in je vel zit, zullen zij daar ook op reageren. Ipv de sultana neem je fruit mee en water. Water stilt honger. Jouw hersenen geven het signaal `honger’ ook af wanneer je bijvoorbeeld behoefte hebt aan vocht. Water zuivert ook negatieve energieën.

5. Slaap regelmatig alleen!

Zeker wanneer jouw partner veel snurkt en onrustig is. Je wordt hierdoor meerdere malen wakker. Het is een conditionering om altijd maar samen te moeten slapen. Hierdoor lever jij veel van jouw kostbare pot energie in. ZONDE. Zeker wanneer jij een lange werkdag voor de boeg hebt. Doorbreek dit patroon en maak kenbaar aan jouw partner wat jij nodig hebt. Dit is geen afwijzing aan jouw partner, maar wederom zorgen voor jouzelf. Je zal meer uitgerust naar je werk gaan en hierdoor een andere energie naar je toe trekken!

Dit zijn 5 magische tips die jouw leven absoluut makkelijker maken wanneer jij ze toepast!

Wil jij meer tips ontvangen meld je dan HIER aan voor een kosteloos consult ter waarde van 145 euro

1 gedachte over “5 Magische inzichten die je MOET weten om jouw energie hoog te houden als werkende moeder!”

Reacties zijn gesloten.