Gouden tips voor jou als hooggevoelig mens

Besef jij dat je als HSP op deze wereld bent gezet met een speciaal plan en dat je jouw sensitiviteit juist kan inzetten om de wereld te dienen? Als HSP zul je vaak horen dat je anders bent, dus ja; als het dan toch zo is, dan kan je er maar beter gebruik van maken, toch? Je bént ook anders en dat is prima, sterker nog: het is de bedoeling! Dat komt omdat jij met een heel ander doel op deze planeet bent gezet. Jij bent niet gemaakt om in deze ‘bestaande’ wereld te passen. Je probeerde het wel, maar eigenlijk weet je al heel lang dat het niet gaat lukken. en tja, dan word je maar eigenwijs, te emotioneel of anders genoemd en soms koppig. Heerlijk toch, het is wie je bént; jij hebt veel meer ruimte nodig en dat is gewoon oké. Jij bent wie jij bent, niet meer en niet minder.


Tip 1: Aanpassen is niet nodig
Aanpassen kost, bewust of onbewust, enorm veel energie. Dat gaat ten koste van jouw welzijn en is niet in lijn met je missie hier op aarde. Je kunt pas goed voor de ander zorgen als het goed gaat met jou. Vragen die je kunnen helpen om beter bij jezelf te blijven zijn: ‘word ik er blij van?’ ‘doe ik het voor mezelf of de ander?’


Tip 2: Durf je eigen pad te bewandelen
Je bent een voorloper en daarom mag juist jij, de bekende kaders en paden verlaten en vanuit jouw grootste kracht, je gevoel, jouw leven creëren. ‘Wat wil ik echt in mijn leven? Waar word ik gelukkig van?’, zijn mooie vragen om dichter bij jouw eigenheid te komen. Wees eerlijk en transparant, laat jouw binnenkant aan de buitenkant zien. Feestjes waar je geen zin/puf voor hebt, mag je afzeggen. Omdat je leeglopers vermijdt en je gevoel volgt. Geen afwijzing aan de ander, maar een dikke JA tegen jezelf. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen stiekem denken: ik zou willen dat ik dat durfde!


Tip 3: Kwetsbaarheid als kracht

Kwetsbaar zijn ís heel krachtig. Er is moed voor nodig om jezelf te laten zien. Boosheid, verdriet/tranen, twijfel, verliefdheid, het hoort allemaal bij jouw pure zijn. Het sterk zijn zoals het ons is aangeleerd, wil feitelijk zeggen je emoties onderdrukken en je niet laten zien.. Ja, daar moet je idd sterk voor zijn want het vreet energie en die wil je zo min mogelijk verliezen! Je masker laten vallen en jezelf laten zien is puur en heel krachtig.. je moet dan wel opgewassen zijn tegen de reacties van anderen. Dat vereist zelfliefde. Jouw zelfliefde groeit als je jezelf erkent en niet toestaat jezelf nog af te wijzen. Niet in gesproken taal tegen de ander maar zeker ook niet in je eigen gedachten!


Tip 4: Je intuïtie wijst je de weg en het Universum helpt je
Je pikt zoveel meer op dan niet hsp’s en zet dat vooral in om anderen te helpen. Hoe bewuster je wordt, hoe meer je jouw gave ook kunt inzetten voor jezelf. Het is belangrijk dat het goed gaat met jou, dus werken aan jouw trilling, betekent je verbinden met dat waar je blij van wordt. Je intuïtie kan je hierbij van grote dienst zijn. Verrassingen komen op je pad wanneer jij je intuïtie volgt. Het universum geeft jou wat je wilt als jouw hoofd, hart en ziel hetzelfde uitzenden. Onderzoek dus wat je wilt, niet hoe je het voor elkaar krijgt. Het ‘hoe’ zet je vast in wat jij gelooft dat haalbaar is en vormt daarmee een beperking in wat er allemaal mogelijk is voor jou…


Tip 5: Zorg te allen tijde voor jezelf
Jouw batterij is van levensbelang voor de energie die je uitzendt. Het voortdurend ‘aan’ staan is gevaarlijk voor een hsp. Je krijgt meer prikkels binnen en hebt meer verwerkingstijd nodig omdat jouw hoofd zoveel meer verbanden legt. Die 2 eigenschappen kosten energie, dus daar mag RUST tegenover staan. Idealiter zelfs 6 uur alleen-tijd per dag! Jouw energie-level bepaalt of jij moeiteloos leeft of niet. Het kompas in jou is je gevoel, maar als je batterij laag is, neemt je hoofd het over. Dan val je in de oude valkuil van twijfel, onrust, angst, malen.. het drukke hoofd. Hoe meer jij met een gezonde dosis energie vanuit je gevoel kunt leven, hoe moeitelozer het zal gaan en hoe meer jij kunt creëren zoals het goed is voor jou!


Als jij in jouw volle potentie staat, je hooggevoeligheid leeft vanuit kracht, ben je een voorbeeld in deze transformatie-tijd. Iedereen doet bewust of onbewust mee aan deze transformatie en mag afdalen van ‘t hoofd naar ‘t hart. Daar ligt zoveel kracht en liefde opgeslagen!! Ga ervoor lief hooggevoelig mens om jouw leven ten volle te leven vanuit jouw grootste kracht, jouw pure zijn!!