Wie is Katja?

Katja is geboren op Curaçao, waar het leven zich buiten afspeelt. Zeilen, duiken, zwemmen, de zon horen bij haar jeugd. Niet gek dat het voorjaar en de zomer mijn seizoenen zijn en Zeeland mijn honk!

Ons verhaal

Al heel wat jaren runnen we samen ons bedrijf. Het groeit met ons mee. Wat is het fijn om je werk te vinden in dat wat je het liefste doet: mensen uitdagen om hun beste versie te leven. Ze weer in zichzelf en eigen keuzes te laten geloven en hen te helpen hiernaar te gaan leven.

Naast onze grote verschillen (Maike extravert en Katja introvert) sluiten onze humor, ons snelle denken en onze passie naadloos op elkaar aan. Dat maakt het samen werken tot een feest én een succes. De groei en tevredenheid die wij terugzien bij onze klanten, zijn de kers op de taart!

We doen alles samen binnen K&M, van intake tot training, en dat werkt fantastisch. Onze klanten herkennen zich in één van ons en tegelijkertijd leren ze ‘de ander’ beter begrijpen. Wij willen het oordelen (over jezelf en/of de ander) graag minimaliseren en dragen zo met K&M ons steentje bij om de wereld mooier te kleuren!

 

 

 

 

Vier volwassen zoons, een schoondochter en twee mooie kleinkinderen heb ik. Stuk voor stuk prachtige mensen met allemaal eigen passies en eigenheid. Nadat ik jaren in de Randstad had gewoond, werd mijn innerlijke roep naar meer rust en stilte sterker. Reden om naar Zeeland te verhuizen.

Daar leerde ik Maike kennen. Onze gedeelde interesse in het leven en in mensen, zorgde voor veel gespreksstof en later ook opleidingen. Dit resulteerde uiteindelijk in de start van ons eigen bedrijf. We zien mensen krachtiger worden en we laten ze beseffen dat zij in staat zijn om zich nieuwe overtuigingen in te prenten en daarmee hun leven te veranderen. Dat blijft boeien. Het is de harte-taal, de echte verbinding, die maakt dat dit ‘werk’ nooit verveelt!”

 

Wie is Maike?

Maike groeide tot en met haar elfde op in het gezellige Brabant. Met haar ouders verhuisde ze naar Zeeland, waar ruimte en rust haar nog altijd helpen zich op te laden. Inmiddels is ze mama van drie kindjes en getrouwd met Niels.

“Zeeland biedt ruimte en ook ons huis biedt genoeg plek. Als kind al had ik die ruimte nodig om te leven. Ik raakte snel overprikkeld van mensen om me heen en wilde al helemaal niet bepaald worden. Nog steeds niet.

Mijn grootste passie is mensen. Ze hebben me altijd gefascineerd. De verschillen, de achtergronden enzovoorts. Niet voor niets heb ik bijna 15 jaar op een crisisopvang gewerkt. Daar heb ik kennis gemaakt met alles wat er niet goed kan gaan in het leven. Ik leerde er hele andere dingen waarderen.

Mijn drijfveer en enorme extraverte passie om mensen te bewegen naar beter, is niet te temmen.

Gelukkig kwam ik tien jaar geleden Katja tegen. Ze bleek dezelfde passie te hebben, maar dan vanuit haar eigen Zijn.

Door de verschillen tussen ons vullen we elkaar heel sterk aan. We leren van elkaar en inspireren elkaar iedere dag.

Alles wat we leren en in elkaar zien, gebruiken we voor onze trajecten en coaching. We zijn door vele diepe dalen en groeiprocessen gegaan en doen dat nog steeds.

Mijn extraverte kant kan soms wat overweldigend zijn, maar dat is het vuur in mij. En dat vuur deel ik graag met de ander!”

 

Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, is wat je doet!