Ons verhaal

Maike en ik runnen nu al heel wat jaartjes samen ons bedrijf. Het groeit met ons mee. Wat een heerlijkheid om je werk te vinden in dat wat je het liefste doet: mensen uitdagen om weer in zichzelf en eigen keuzes te laten geloven en hiernaar te gaan leven! In Maike heb ik een soulmate gevonden. Naast onze grote verschillen (Maike is extravert en ik introvert) zijn onze humor, ons snelle denken en onze passie juist naadloos op elkaar aangesloten. Dat maakt het samen werken tot een feestje. De groei en tevredenheid die wij terugzien in onze klanten, zijn de kers op de taart!

We doen echt alles in K&M samen, van intake tot training en dat werkt fantastisch! Onze klanten kunnen zich herkennen in één van ons twee en tegelijkertijd ‘de ander’ beter leren begrijpen… Wij willen het oordelen (over jezelf en/of de ander) graag minimaliseren en dragen met ons bedrijf zo ons steentje bij om de wereld mooier te kleuren!

Wie is Katja?

Ik ben een kind van de zon. Geboren op Curacao waar het buitenleven het leven is. Zeilen, duiken, zwemmen, het hoort bij mijn jeugd. Niet gek dat ‘t voorjaar en de zomer mijn seizoenen zijn!

Ik heb vier volwassen zonen, een schoondochter en twee prachtige kleinkinderen. Stuk voor stuk prachtige mensen met allemaal eigen passies en eigenheid. Nadat mijn (inmiddels ex-)man en ik jaren in de Randstad hadden gewoond, werd mijn innerlijke roep naar meer rust en stilte sterker. We verhuisden met het hele gezin naar Zeeland. Toen de jongens allemaal de deur uitgingen en de economische crisis begon, kregen we het financieel zwaar. Ik kreeg stress. Wilde ons grote huis graag verruilen voor iets kleiners maar dat wilde Peter niet. Met Maike was ik inmiddels ons eigen bedrijf begonnen. Dat veranderde mijn leven. Peter en ik groeiden uit elkaar. Hij deed stappen terug terwijl ik juist in een versnelling stapte. Ik was niet meer de vrouw die ’s avonds met hem op de bank zat, maar druk aan het werk was. Ik begon aan het 3e deel van mijn leven! Het eerste deel was mijn super jeugd, het tweede deel mijn fantastische moeder-jaren en nu mijn ondernemerschap… wie heeft het zo!  Maar, de keerzijde was het opgeven van mijn huwelijk na 30 jaar. Nooit verwacht en nooit gedacht dat mij dat zou gebeuren. Het doet pijn, maar deze keuze heeft me wel teruggebracht bij mezelf en in voelen wat goed is voor mij.

Wie is Maike?

Mijn naam is Maike en geboren in 1980! Opgegroeid tot mijn 11e in het gezellige Brabant en met mijn gezin van herkomst verhuisd naar t heerlijke Zeeland waar ruimte en rust mijn opladers zijn. Inmiddels Mama van drie bloedjes en getrouwd met Niels.

Ik woon samen met mijn gezin en mijn soulmate en tevens werk partner katja, in het voormalige schippers internaat in Wemeldinge waar we met meer dan drie gezinnen zouden kunnen wonen.

Het biedt ruimte voor iedereen en daar hou ik van. Ruimte. Ruimte om te groeien en ruimte om te leven.

Dat is iets wat ik als kind al nodig had. Ik was zelden thuis te vinden. Altijd de hort op en veel buiten. Ik raakte snel overprikkeld van mensen om me heen en wilde al helemaal niet bepaald worden. Haha. Nog steeds niet.

Ik heb dan ook een leven gecreëerd waar er ruimte is om toch in verbinding te zijn en daarnaast niet te veel in de kaders te zitten.

 

Het was wel een zoektocht. Ook in mijn relatie. We hebben echt ups and downs gehad. Soms bijna de handdoek in de ring gegooid. Maar elke keer als we heel eerlijk waren, hadden zowel mijn man als ik allebei veel ruimte nodig. Veel stilte. Veel alleen tijd. Daar wordt helaas nog te vaak moeilijk over gedaan.We hebben nu een huis waar dat allemaal kan. We hebben beiden een eigen woonkamer en hebben respect voor elkaars verschillen en eigenaardigheden. Maar echt, dat is niet vanzelf. Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe dichter je bij de ander kan zijn. Daar is ruimte weer een toverwoord voor.

Mijn grootste passie zijn mensen. Ze hebben me altijd gefascineerd. De verschillen, de achtergronden etc. Ik heb niet voor niks bijna 15 jaar op een crisisopvang gewerkt. Daar heb ik kennis gemaakt met alles wat er niet goed kan gaan in ‘t leven. Je leert daar hele andere dingen waarderen.

Mijn drijfveer en enorme extraverte passie om mensen te bewegen naar beter, is niet te temmen. Dat had ik tijdens het werk op de crisisopvang al. Maar werd daar getemperd door wetten, kaders en regels.

10 jaar geleden kwam ik Katja tegen als overbuur buurvrouw. Ze bleek dezelfde passie te hebben, maar dan vanuit haar eigen Zijn….

De enorme verschillen tussen ons maken de aanvulling mega sterk en uniek.

We zijn nooit uitgeleerd en inspireren elkaar elke dag.

We spiegelen elkaar elke dag. We gebruiken alles wat we leren en in elkaar zien voor onze trajecten en coachings. We zijn door vele diepe dalen en groei processen gegaan en doen dat nog steeds.

Vanuit een commitment om dieper bij mij zelf te komen door de groei die ik elke dag aan mag gaan met haar en alles wat ik door de ander gespiegeld krijg.

Nou, dat is niet altijd een feestje.

Mijn leven draait om mijn gezin en wat dierbare mensen die in mijn inner-circel zitten (dichtbij en op afstand) en onze business. Ik kan niet anders. Ik ben er goed in, en het maakt mij blij…

Ik ben een levensgenieter pur sang en geloof in overvloed op alle levensgebieden…

Mijn extraverte kant kan soms wat overweldigend zijn, maar het is het vuur in mij…. En dat vuur deel ik graag met de ander…

Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, is wat je doet!