Hooggevoeligheid en burn-out

Veel hooggevoelige mensen gaan zo lang over hun grenzen dat zij een burn-out krijgen. Niet gek omdat juist hooggevoelige mensen een hele hoge lat voor zichzelf hebben, enorme pleasers zijn en geneigd meer op de ander te letten dan bij zichzelf te zijn.

Je herstel traject mag je gebruiken om jouw batterij weer te vullen en om te gaan luisteren naar je gevoel in plaats van naar je hoofd. Je hoofd houdt je bij het oude, het wil geen veranderingen.. dus: zo snel mogelijk aansterken en dan weer terug in de oude pas. Gevolg is vaak dat je na verloop van tijd opnieuw in een burn-out belandt. Je batterij is weer opgeladen geweest maar loopt net zo hard (en vaak nog harder) weer leeg. Je doet immers wat je altijd al deed maar dat was toen niet oké voor jouw systeem en nu nog steeds niet.

Wij geloven dat een burn-out een bondgenoot is van jouw systeem. Het komt je zeggen dat je het anders mag gaan doen. Dat je lat naar beneden mag, dat je meer gericht mag raken op wat goed is voor jou ipv voor die ander en dat je je gevoel serieus gaat nemen! Dat gaat niet vanzelf. Dat is een heel proces. Je hoofd/ego mag wat stiller worden, je mag tijd nemen voor je energie opbouw én je mag naar je gevoel gaan luisteren. Het is een graadmeter of wat jij doet nog echt bij je past. Jezelf voelen, jezelf meer zien als een 10, jezelf belangrijk gaan vinden zijn de beste tools om niet (meer) in een burn-out te belanden. Dit proces begeleiden is wat wij doen tijdens onze trainingen en zeker tijdens onze Transitie Training, de training die wij al ruim 10 jaar geven aan mensen die in een burn-out zitten (of er tegenaan), of die niet gelukkig zijn met het leven dat ze nu leiden.

Deze live training wordt in de meeste gevallen vergoed door werkgevers. Je kunt er alles over lezen op onze website. Wil jij een structurele verandering? Uit je hoofd en veel meer gaan leven vanuit gevoel en vertrouwen? Dan ben je bij ons meer dan welkom! Stuur ons een appje: 0651245308 of 06 40255016, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Of stuur ons een bericht via onderstaande button.