Interview door Maurits de Brauw (Executive Coach en Boardroom Consultant) met K&M

Kunnen jullie iets vertellen over hoe jullie er toegekomen zijn om K&M training – coaching te beginnen?

Eigenlijk begon het toen wij tegenover elkaar kwamen wonen en erachter kwamen dat we dezelfde passie hebben: mensen blij maken en samen met hen het vuur aanwakkeren door te gaan leven vanuit het gevoel ipv het hoofd waar allerlei beperkende overtuigingen zitten. Zo intensief samenwerken gaat echt niet vanzelf. Het is iedere dag letterlijk in de spiegel kijken, en dat is niet altijd makkelijk.

Wat bedoel je met ‘in de spiegel kijken’?

Je komt jezelf letterlijk tegen in de ander.  We zijn nogal verschillend en daardoor tegenpolen. Het is een enorme kracht, omdat we hierdoor complementair zijn. We bereiken hierdoor veel verschillende mensen binnen onze doelgroep. Het wordt als prettig ervaren. Anderzijds is het steeds blijven werken aan je eigen groei. Een irritatie bij de ander, zegt altijd iets over jezelf. Dit is een inzicht wat verrijkt en waar wij veel mee werken binnen K&M. Gelukkig bezitten we tevens een gezonde dosis dezelfde humor, waardoor we onze energie en ‘drive’ hooghouden.

Hoe lang zijn jullie nu bezig?

Met onze business zijn we officieel begonnen in 2010. Daarvoor waren we samen al bezig met het  volgen van opleidingen, creëren van wensen en voorbereidingen treffen. Eerst onder een andere naam en sinds medio 2015 onder de huidige naam. Die naamsverandering heeft alles te maken met onze eigen groei en ontwikkeling én de uitbreiding van ons bedrijf richting de zakelijke markt.

Voldoet het aan een behoefte die je in de markt tegenkomt?

Daar kunnen we kort over zijn: volmondig ja is het antwoord! We zien steeds meer bedrijven die tijd en geld willen investeren in het welbevinden van hun medewerkers. Dit is niet zo gek, want in 2014 heeft het aantal mensen dat in de ziektewet beland is als gevolg van een burn-out, het aantal met lichamelijk disfunctioneren overschreden. Al in 2012 en 2013 spraken wij met diverse ARBO artsen die erkenden dat er op dat moment nog niet preventief werd gehandeld. Fantastisch dat nu ook een omslag in het denken hierover plaats vindt. Dit hoort ons inziens ook bij de huidige tijd waarin we leven. Wij voelen ons hierin een pionier en zijn daar zeer gedreven in. We zijn sterk gegroeid de afgelopen periode en verwachten een nog grotere groei te maken en dus meer mensen te bereiken.

Wie of wat is jullie doelgroep eigenlijk?

Wat de particuliere markt betreft is dat uitgekristalliseerd. We merken dat voornamelijk vrouwen en steeds vaker mannen tussen de 25 en 57 jaar zich aangesproken voelen door wat wij doen, en die hooggevoelig zijn. Maar liever gebruiken wij het woord ‘hoogbewust’. Mensen die willen groeien en de groei kunnen maken van hun hoofd naar hun hart. Mensen die echt een level up willen en zich niet meer willen laten bepalen door de ander. We zijn EXPERT HSP COACH en streven ernaar om een BURN OUT te voorkomen. Soms hebben mensen al een burn out gehad. We streven ernaar een tweede burn out te voorkomen door mensen bewust te maken van de mogelijkheden die zich elke dag aandienen….

Wanneer mensen wel in een burn out zitten en bij ons komen, dan garanderen wij dat het herstel proces sneller zal gaan. Wij richten ons dan ook voornamelijk op bedrijven die hun medewerker mag ondersteunen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels zijn meer dan 80 bedrijven in West Brabant, Zeeland en Rotterdam die meedoen. Geweldig deze ontwikkeling! We zijn niet klaar en staan op het punt om door te gaan binnen Nederland en België.

Wat is de kracht van jullie opzet en aanpak?

De kracht zit in de eerste plaats in onze ‘brand’. Dat is ‘verbinding’ en HSP. Daarnaast is onze niche; hooggevoeligheid. Onze eigen Hooggevoeligheid (introvert en extravert) en de verbinding maken ons sterk. Hierdoor kunnen wij heel intens voelen wat onze klant nodig heeft en wat er moet gebeuren om te kunnen veranderen. Binnen K&M zijn wij sterk in verbinding met elkaar en met de ander. Wij doen  ‘alles’ samen, van intake tot eind evaluatie. Maar ook de coaching en onze trajecten.

We zijn twee heel verschillende vrouwen die elkaar gevonden hebben in een bevlogenheid om mensen te helpen hun eigen kracht te vinden, net zoals wij zelf onze kracht hebben gevonden. We helpen anderen dus vanuit een eigen ervaring en mensen merken dat en waarderen het ook. Wij leveren maatwerk vanuit afstemming op de klant. Iedereen heeft een eigen, dus ander MOW(wereldbeeld). Dat is altijd ons uitgangspunt. Van daaruit willen wij alleen maar vooruit! We maken hiervoor gebruik van instrumenten, tactieken en technieken vanuit verschillende methodieken. Onze grootste uitdaging is dat de klant zijn binnenkant aan de buitenkant gaat leven. En dát doen we met heel veel passie!!

Nou, ik dank jullie voor jullie openhartigheid en wens jullie heel veel succes toe maar dat kan niet uitblijven!

Maurits de Brauw,

Executive Coach en Boardroom Consultant te Veere

Mauralto Consulting®