Ik ben graag alleen

Als kind was ik graag alleen. Ik had toen al veel ruimte nodig. Als mijn moeder thuis was, wanneer ik uit school kwam vond ik dat meestal niet prettig. Ik wilde graag even alleen zijn om te resetten en even niemand om mij heen ervaren.
Nu ik zelf moeder ben, heb ik nog steeds deze ruimte nodig. Ik zie dat ook bij mijn kinderen. Wanneer ze uit school komen, zoeken ze alledrie de ruimte op en komen zeker niet gezellig met thee en koekjes hun schooldag doornemen.
Wanneer je je niet bewust bent van de reset tijd die een hooggevoelig mens nodig heeft, kan dit voelen als een afwijzing. Of zelfs voelen alsof je niet voldoet als ouder. Nu besef ik heel goed dat het niets te maken heeft met ongezelligheid, maar met ruimte en reset tijd. De quality momenten pakken we op andere momenten. Eerst even resetten en daarna weer verbinden. En omdat er verbinding is geweest, kan er weer ruimte zijn.
Een hsp heeft ontzettend veel ruimte nodig, en ook verbinding. Wanneer je daar een mooie balans in vindt, zonder dat je je vergelijkt met de ander, kan je zorgen voor jouw batterij.
Je hebt vaak niet in de gaten hoe veel impact de prikkels hebben op je.
De hele dag op kantoor werken, met anderen in verbinding staan waar je niet altijd voor kiest of in een volle klas zitten. Zelfs online…
Het kost enorm veel energie.
Opladen doe je als hsp vaak het beste in je eentje.
Pak deze tijd, want het is noodzakelijk voor jouw systeem…

Wil jij jezelf een kado geven? 

Een kado om te blijven groeien? 

Meld je aan voor onze training ‘moeiteloos leven als hsp’ of onze transitie training! 

Beiden trainingen zijn erop gericht het mooiste uit jou te halen en jou te helpen in het moeiteloos leven als HOOGGEVOELIG mens!

Klik hier voor meer informatie