Hooggevoeligheid en relaties

HSP en een liefdespartner: hoe zit dat?

 

Heel erg belangrijk is dat je mag beseffen dat jij hooggevoelig BENT.

Je zal dus moeten weten wat het inhoudt en wat het met zich meebrengt. Jezelf leren kennen is de belangrijkste stap die er is.

Dat jij als hoog sensitief persoon anders in elkaar steekt, weet je inmiddels misschien wel. Maar hoezo dan? Wat is er dan anders? Ten eerste; je bent fijngevoeliger afgestemd. Je hebt veel meer verbinding nodig op een dieper niveau. Je bent gevoelig voor sferen, hebt meer ruime en tijd nodig om prikkels diepgaander te verwerken, je zintuigen staan meer open en je kunt perfect aanvoelen wat iemand niet zegt maar wel bedoelt.

 

Zo dan! Dan hebben we het nog niet over wat die prikkels allemaal met zich meebrengen; het gaat niet alleen over kleuren, geuren, geluiden, tactiele waarnemingen, visuele prikkels. Het gaat ook over jouw brein.

 

Alles komt dieper en intenser binnen, omdat jij andere verbanden legt. Jouw brein verwerkt op een diepgaander niveau. Daarom kun je als HSP sneller overprikkeld raken. Jouw zenuwstelsel moet zich dan letterlijk resetten. De behoefte aan alleen zijn en stilte zijn dan enorm belangrijk. Wanneer je dit niet beseft van jezelf, kan dit binnen een liefdes relatie een uitdaging zijn. Hoe kan de ander jou snappen als je jezelf niet snapt…?

 

Harmonie is een groot goed voor een hsp.

 

Makkelijk over je grenzen gaan tbv de ander is wat wij erg vaak zien gebeuren helaas.

 

En toch zit daar Jouw uitdaging.

 

Wanneer jij niet meer over jouw grenzen gaat tbv de ander, zal je merken dat je in harmonie komt met jou. Vanuit deze harmonie kan je in een gelijkwaardige verbinding staan met die ander….

 

Wanneer je een gelijkwaardige relatie wil, is het dus ten eerste belangrijk dat jij jouw grenzen kent en dus jouw hooggevoeligheid erkent.

 

Weten dat je hsp bent is 1, maar er naar leven is 2!

 

Uiteraard is aanpassen goed binnen welke relatie dan ook, maar nooit over jouw grenzen heen.

 

Merk je dat je dit lastig vindt? Dat je nog steeds geneigd bent om toch voor de harmonie te kiezen ten kostte van jou zelf?

 

Dan is het tijd voor een verandering.

 

Wij helpen je graag met onze online training ‘moeiteloos leven als hsp’

 

Ongelofelijk hoe onze community groeit en wat voor prachtige groeistappen er worden gemaakt tijdens dit prachtige proces!

 

Een training die je op jouw eigen tijd en tempo kunt volgen, waar geen tijdsdruk aanwezig is. Waar we het samen doen, én waar je wordt gesteund en gedragen door 100- den hsp’s die allemaal willen groeien en meer zelfliefde ontwikkelen.

 

Wil je hierover contact met ons? Stuur ons een appje of een DM…

 

Wil jij jezelf een kado geven? 

Een kado om te blijven groeien? 

Meld je aan voor onze training ‘moeiteloos leven als hsp’ of onze transitie training! 

Beiden trainingen zijn erop gericht het mooiste uit jou te halen en jou te helpen in het moeiteloos leven als HOOGGEVOELIG mens!

Klik hier voor meer informatie