Jouw hsp lichaam als spiegel

Als je lichaam je signalen geeft..

 

Dan mag je er naar luisteren…!

Als je niet luistert naar je gevoel, dan ‘praat’ je lichaam namens jouw gevoel: het legt je plat of geeft pijnsignalen af. Of het nu gaat om hoofdpijn, vermoeidheid, maagpijn, een longontsteking en zelfs een gebroken been… Het is er vóór jou en niet tegen jou. Vraag jezelf af: ‘wat doe ik niet, wat ik wel zou moeten doen?’ En: wat doe ik wel, wat ik niet zou moeten doen?’

 

Wat we meestal doen is ons verzetten tegen dat wat ons in de weg zit, zoals bijv de hoofdpijn. Maar hoe werkt het in het leven : alles waar je voor weg loopt of waar je je tegen verzet, blijft juist bij je. Ergens niet aan willen denken, betekent er voortdurend vanuit je onderbewuste mee bezig blijven.. Het blijft dan juist aan je kleven..

 

Het werkt beter om te kijken wat de hoofdpijn je te vertellen heeft, zodat je de oorzaak kunt aanpakken ipv het symptoom te bestrijden met een pilletje. Dan kun je ervoor zorgen dat je minder vaak hoofdpijn hebt en minder intens..

Om dat te kunnen mag je je gevoel meer aandacht gaan geven. Je gevoel vertelt je namelijk al vóór de klacht dat er iets niet lekker loopt voor jou en dat jij iets anders mag doen dan je tot nu toe deed…

 

Heb je genoeg opladers in je leven!? Wat zijn je leeglopers op dit moment? Als je ze weet, kun je ervoor zorgen dat ze met elkaar in evenwicht zijn. Dat betekent soms afscheid nemen van iets wat niet (meer) goed is voor jou of juist iets anders doen dan je altijd deed. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet. Steeds meer vertrouwen op je gevoel, betekent steeds meer leven in moeiteloosheid, lichtheid en luchtigheid. Zodat pijn en klachten kunnen verdwijnen, je energie omhoog gaat en je meer gaat stralen.

 

Het heeft allemaal te maken met jouw bewustwording in je hooggevoeligheid en van jouw diepste kern. Wil je hier meer over weten? 

Meld je aan voor onze online training ‘moeiteloos leven als hsp’ of onze live HSP transitie training! 

Beiden trainingen zijn erop gericht het mooiste uit jou te halen en jou te helpen in het moeiteloos leven als HOOGGEVOELIG mens!

Klik hier voor meer informatie